TONEELGROEP MET EEN PASSIE!

Toneelgroep Hoger Op Moorsele, da's een koninklijke amateurtoneelgroep uit het landelijke Moorsele met een grote passie voor de toneelkunst. Al sinds 1937 laten wij Moorsele en omgeving genieten van prachtige toneelvoorstellingen gebracht voor en door onze jeugd en volwassenen. Jaarlijks toveren wij twee eigen producties op de planken, in het voorjaar is het de beurt aan onze jeugdafdeling en in het najaar sluiten de volwassenen het jaar af. Naast onze eigen producties nemen we ook geregeld deel aan plaatselijke culturele evenementen.

KOEPELORGANISATIE.

OPENDOEK vzw is de organisatie die het theater in de vrije tijd inspireert, faciliteert en ondersteunt waardoor auteurs, makers, spelers, vertellers en publiek zich artistiek en sociaal kunnen ontplooien. Theater in de vrije tijd bereikt een aanzienlijk aantal mensen in Vlaanderen en Brussel. OPENDOEK verenigd deze mensen om hun passie met elkaar te delen.

EEN WAAR GEBEURD VERHAAL.

Een actrice neemt tijdens de generale repetitie nog even haar tekst brochure bij de hand om de regisseur op een vergetelheid te wijzen. In de aanwijzingen voor spelers en regisseur staat: "komt op met veel pret".

"Moet je hier eens kijken," zegt ze, "morgen is het de eerste voorstelling en er is nog steeds geen prei. Ik begrijp niet hoe dat kan."  "Gelukkig dat jij dat nog opmerkt," repliceert de man in kwestie, "dat was ik helemaal uit het oog verloren.  Wie kan ertegen morgen voor een bundel prei zorgen?" vraagt hij aan de aanwezigen.

De actrice in kwestie voelt zich geprezen. "Je mag erop rekenen, ik zorg er wel voor." stelt ze de regisseur gerust. De volgende dag, tijdens de voorstelling, komt de vrouw op het bewuste moment met een tas prei de scène op. Haar tegenspelers die rond de tafel zitten, schieten in een lach. Eén onder hen roept haar toe: "Ga maar door naar de keuken, dat is voor morgen in de soep."